Vid gränsen mellan Vaggeryd och Värnamo fattade en lastbil eld och stoppade trafiken på E4.

Brinnande lastbil stoppar trafiken på E4

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil fattade eld och E4 i södergående riktning var under en timme helt avstängd vid kommungränsen mellan Vaggeryd och Värnamo. Ett körfält har nu öppnats och trafiken kan passera igen.

Det var i samband med en punktering som lastbilen började brinna vid sex-tiden på måndagmorgonen. Föraren upptäckte att punkteringen och när han stannade upptäckte han att det brann i det punkterade däcket. Personer på plats försökte släcka branden utan att lyckas.

Enligt inre befäl på Räddningstjänsten ska ingen person ha kommit till skada.

Störningar i trafiken

Trafiken söderut leddes om via Klevshult och Hörle, men kunde efter ett tag delvis släppas på igen. Ett körfält är fortfarande avstängt, under tiden som det fortsatta räddningsarbetet pågår.

– Cirka 150 liter diesel läckte ut i samband med branden. Det gör att vi måste sanera, vilket fördröjer arbetet, säger David Högberg, inre befäl på Räddningstjänsten.

Vid 07.30-tiden hade en tungbärgare anlänt till platsen och polisen beräknade då att bärgnings- och saneringsarbetet kommer att pågå fram till klockan 13.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.