Foto: SVT

Butik i galleria rånad

Uppdaterad
Publicerad

En skobutik i Fenixgallerian i Nässjö rånades strax efter klockan 12.30 på torsdagen. En person ska ha hotat personal med ett tillhygge och fått med sig någon typ av rånbyte.

Polisen fick larmet 12.53 och flera polispatruller larmades till platsen. Patrullerna har under eftermiddagen sökt efter gärningsmannen i området. Efter rånaren sprang gärningsmannen ner för en rulltrappa och lämnade sedan gallerian.

– Vi har runt tio patruller som jobbar med ärendet just nu, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen vid 14-tiden.

Butiksanställd skadad

En person i butiken ska ha skadats i samband med rånet. Enligt polisen ska det var en person som jobbar i butiken.

– Vet inte vad det rör sig om för skador, men det är inte livshotande – så mycket vet jag, säger Thomas Agnevik.

Har du något signalement på gärningsmannen?

– Vi har uppgifter, men de väljer vi i nuläget att hålla för oss själva eftersom det kan vara uppgifter som kan påverka vittnen i förundersökningen. Men den bedömningen kan komma att ändras.

Var det fler gärningsmän?

– Vad vi vet nu ska det handla om en gärningsman, säger Thomas Agnevik.

Vad det var för byte som rånaren fått med sig vill polisen i nuläget inte gå in på.

Brottsplatsen avspärrad

Man håller också förhör med vittnen och genomför utredningsåtgärder på brottsplatsen, som är avspärrad. Runt klockan 15.45 var brottsplatsundersökningen klar och avspärrningen hade hävts.

Polisen uppmanar människor som befunnit sig nära Fenixgallerian att ta kontakt med polister på platsen för att berätta om vad de sett.

– Det kan vara värdefullt oavsett om man sett själva rånet eller inte, säger Thomas Agnevik.

Strax före klockan 16 på eftermiddagen var det fortfarande ett stort antal patruller som arbetade med ärendet i Nässjö, men den misstänkte gärningsmannen var fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.