Foto: SVT/TT

Fansen hedrade minnet av Liv

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det exakt fem år sedan ishockeymålvakten Stefan Liv omkom i en flygolycka i Ryssland. Det har uppmärksammats på många håll – utanför HV:s hemmaarena i Jönköping passade många på att tända ljus nu ikväll.

Det har gått fem år sedan flygkatastrofen i Jaroslavl, då Stefan Liv och hela hans ishockeylag Lokomotiv Jaroslavl omkom.

Minnet av Stefan Liv och den tragiska händelsen väcker fortfarande starka känslor. Vid minnestavlan utanför arenan hedrades Stefan Liv av HV 71 och lagets supportrar under onsdagskvällen med en ceremoni där det fanns möjlighet tända ljus.

Stefan Liv var en stor profil både på och utanför isen. Han var en hyllad hemmamålvakt i HV 71, såväl som en meriterad landslagsmålvakt. Många minns honom också för hans starka personlighet.

Det var den 7 september 2011 som beskedet kom att Stefan Liv omkommit. Planet som skulle ta honom och laget till Minsk där säsongens premiärmatch i KHL skulle spelas, störtade strax efter starten.

44 av de 45 som fanns ombord omkom och haverikommissionens utredning visade att piloternas agerande var huvudorsaken till kraschen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.