Foto: Linda Mathillas

Färjetrafiken till Visingsö kraftigt begränsad

Uppdaterad
Publicerad

Färjan Braheborg är tagen ur trafik sedan i lördags på grund av tekniska problem. Mellan Gränna och Visingsö är det nu bara Christina Brahe, den minsta färjan, som går.

Braheborg har haft flera problem den senaste tiden. I förra veckan rapporterade SVT Nyheter Jönköping om ett konstruktionsfel som gör att fordon inte kan köra på och av samtidigt. Nu är det problem med styrningen.

– Vi väntar på besked om när teknikerna från Finland kan komma, säger Jonny Ödeen, distriktschef på Trafikverket Färjerederiet.

Trafiken går nu med en tredjedel av sin normala kapacitet, eftersom Ebba Brahe ligger i torrdocka för planerat underhåll. För tillfället kan man inte boka plats på färjan, vilket gör att resenärerna får chansa på att komma med.

– Öborna är duktiga på att ta cykeln, samåka eller åka kollektivt när sådant här händer, det gör att det fungerar ganska bra ändå, säger Jonny Ödeen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.