Foto: Adam Ihse/TT

Finbesök till Ulricehamn

Uppdaterad
Publicerad

När världscuptävlingarna i Ulricehamn går in på sin andra dag besöker bland annat konungen Carl XVI Gustaf Ulricehamn. Det blev en lyckad första dag för arrangörerna med runt 30 000 besökare. Idag fortsätter tävlingarna med stafett.

Arrangörerna skriver på sin hemsida att det blev den folkfest som man hoppats på och att de fått idel lovord från de åkande.

Inför tävlingen väntades 50.000 åskådare och allt tyder på att det blir mer än så.

– Allt har gått över förväntan och vi är oerhört stolta över lördagens tävlingar och alla positiva kommentarer, säger Karl-Erik Claesson, ordförande i organisationskommittén.

Bättre än förväntat

Enligt arrangörerna är 26.500 biljetter sålda till söndagens tävlingar. Första start är 11.30 då stafetten för damer börjar. Herrarnas stafett börjar 13.00. En av besökarna är alltså konungen.

– Att nu få välkomna H.M. Konungen till Ulricehamn och tävlingarna känns fantastiskt roligt, säger Karl-Erik Claesson, ordförande i organisationskommittén i en kommentar på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.