Flera olyckor i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt på flera platser i länet under morgonen. På riksväg 26 väster om Gislaved körde en personbil av vägen. – Det är extremt halt, säger Andreas Nylander på räddningstjänsten i Gislaved.

Olyckan inträffade strax innan klockan 9 på söndagsmorgonen i höjd med Båraryd utanför Gislaved. Det var en personbil som körde av vägen. En man fick föras till sjukhus men ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Han klagade på ryggsmärtor och följde med ambulansen, berättar Andreas Nylander, yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved.

Under räddningsarbetet fick vägen tillfälligt stängas av och det bildades långa köer på Nissastigen. Efter cirka 45 minuter var vägen återigen öppen.

Kökrock på riksväg 26

I det extremt hala väglaget skedde också en kökrock på riksväg 26 mellan två fordon, men ingen skadades och förarna kunde själva ta sig från platsen.

Vid 8:30 inträffade även en olycka i höjd med Axamo utanför Jönköping. En personbil körde av vägen, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Polisen misstänker att chauffören var påverkad och kommer att gå vidare med ärendet.

Söder om Gislaved, på riksväg 26, körde en personbil in i mitträcket tidigare i morse och i Gnosjö kolliderade två personbilar på Långgatan strax efter klockan sju. Ingen person ska ha skadats allvarligt i olyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.