Foto: Pontus Lundahl TT / Jessica Gow TT

Gick på E4:an med blombukett

Uppdaterad
Publicerad

En man döms nu till fängelse efter att ha bitit en polis i armen när han stoppades under en promenad på E4:an utanför Jönköping i november förra året.

Den 41-årige mannen var ute och gick på den linje som skiljer körbanan och vägrenen åt, utmed E4:an i höjd med Brahehus, skriver Jönköpings-Posten. Han var mörkklädd och bar på en blombukett.

Polis som larmats till platsen bedömde situationen som farlig och beslöt att ta med mannen. Men 41-åringen gjorde motstånd och bet en av poliserna i armen när han blev fasthållen bakifrån. Under tumultet ramlade polisen och mannen ner i diket.

41-åringen ropade då efter Gud och valde sedan att följa med polisen till polisstationen.

Fängelse

Mannen nekade till brott och menade att poliserna istället överfallit honom med avsikt att döda honom, något som de skulle fått betalt för, och gjorde en polisanmälan om mordförsök mot poliserna.

Enligt Jönköpings-Posten döms nu 41-åringen av Jönköpings tingsrätt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman till ett års fängelse. Rätten bedömer mannens historia att vara osannolik.

Vem som skulle få blombuketten är fortfarande oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.