Nu har en ny plats verkat etablerat sig som ett område för sexmöten. Foto: SVT

Sexmöten även vid Eurostop

Uppdaterad
Publicerad

I fjol var det Hyltena, nu uppmärksammas en ny plats för sexmöten utomhus i Jönköping: Den ligger i skogen ovanför Eurostop.

– Det kan bli en inkörsport till något mer destruktivt, säger Mikko Roth, ordförande i länsstyrelsens grupp mot prostitution och människohandel.

Det var under förra våren som SVT kunde rapportera om en skogsväg i Hyltena där människor möttes för att ha sex. Sexskogen blev mycket uppmärksammad – inte minst på grund av att många upplevde sexmötena och den omfattande nedskräpningen på platsen som obehaglig och störande.

Läs mer: Sexskogen har blivit en turistattraktion

Dessutom finns en ridskola i närheten och medlemmarna uttryckte sin oro:

– Jag är ju rädd att eleverna ska få se något de inte ska få se när de är ute och rider, sa Simone Lönander som jobbar på ridklubben.

Till slut fick kommunen nog och åkte och städade upp på skogsvägen. Men nu har en ny plats verkat etablerat sig som ett område för sexmöten. Det handlar om skogen ovanför Eurostop i Jönköping, skriver Jmini.

Två personer som vi träffar i skogen bekräftar att människor samlas i området för att ha sex. Men enligt dem har det pågått sexmöten i skogspartiet under flera år.

”Det var inte så kul”

Polisen känner till sexnästet.

– Det är ett område där man träffas. Men i vilken omfattning vet jag inte, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Han har ännu inga uppgifter om att någon råkat illa ut på platsen.

– På det andra stället fanns en ridskola i närheten, det var inte så kul. Men hur det är här vet jag faktiskt inte, säger han.

”Finns vissa risker”

Mikko Roth är ordförande i länsstyrelsens grupp mot prostitution och människohandel. Enligt honom är det naturligt att en ny mötesplats uppstått efter att intresset svalnat i Hyltena.

– Det är alltid så med sådana här ställen, stänger man ner någon plats så skapas det en ny, säger han och tillägger att det alltid finns vissa risker med sådana här mötesplatser.

– Det händer att folk blir erbjudna pengar eller droger för sexuella kontakter. Det kan bli en inkörsport till något mer destruktivt.

Viktigt att ha koll

När det gäller just prostitution är det internet som är den stora marknadsplatsen. Men Mikko Roth menar att det är viktigt att det finns en kännedom om att dessa områden existerar.

– Sedan är det inte så mycket mer att göra än att försöka ha koll, och eventuellt stänga av. Men sådana här platser är förekommande överallt i landet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.