Foto: Johan Nilsson / TT

Här finns länets bästa rastplats

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bästa rastplatser 2016 är nu utsedda och en av länets rastplatser hamnar högt på listan.

Att ta sig tid att stanna och vila en stund från bilkörandet är viktigt och ju vackrare omgivningen då är desto bättre.

Motormännen rankar varje år landets bästa rastplatser och i år hamnar Gyllene Uttern längs E4:an utanför Gränna bland de fem finaste.

– En trött förare kan vara lika farlig som en berusad förare. Därför kan en paus och en kopp kaffe vara avgörande för att du säkert ska ta dig till ditt resmål, säger Erik Klellin, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

– För att motverka trötthet i trafiken är det därför viktigt att det finns trygga och välskötta rastplatser som inbjuder till vila. Det gör våra vägar säkrare och resan trevligare.

Totalt har 277 rastplatser i landet granskats av Motormännens vägombud och det som betygsatts är tillgänglighet, utvändig miljö, säkerhet och renlighet. Gyllene Uttern får, tillsammans med två andra rastplatser, 870 poäng och vinnare är Susedalen i Halland och Vojmån i Västerbotten som båda får 890 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.