HV71 föll mot Luleå

Luleå blev för starka för HV71 Dam. Bortamötet slutade med förlust för Jönköpingslaget i Svenska damhockeyligan.

Efter förluster mot både AIK i onsdags på Kinnarps arena och MODO igår borta var det nu dags för HV71 att möta topplaget Luleå.

Men det började inte bra.

Enligt SVT Sport drog HV71:s Sanna Ågestedt på sig en utvisning för en otillåten tackling två minuter in i matchen och hemmalaget var inte sena att utnyttja läget.

Det dröjde bara ytterligare en minut innan Luleås Jenni Hiirikoski gjorde det första målet i powerplay.

Efter en mållös andra period gick hemmalaget ut starkt i period tre och Elin Johansson sköt in 2-0 för Luleå i 42:a minuten.

Bara någon minut senare slog Hiirikoski till igen och gjorde ytterligare ett mål.

3-0 blev även slutresultatet och HV71 Dam fick åka hem mållösa.

Luleå behåller en överlägsen serieledning i Svenska damhockeyligan med 72 poäng.