Itab tillverkar inredningskoncept till butiker. Foto: ITAB

Itab varslar 20 anställda

Publicerad

Itab Shop Concept i Nässjö vill effektivisera och varslar därför 15 kollektivanställda och fem tjänstemän om anställning. – Vi har kämpat en tid med lönsamheten i Nässjö, säger Ulf Rostedt, VD.

Till sommaren ska företaget investera i nya maskiner för 25 miljoner, skriver Smålands-Tidningen. På så sätt kan flera arbetsuppgifter ersättas och personalstyrkan reduceras.

– Det är främst två anledningar till neddragningen, vi har haft en mindre orderingång till Nässjöenheten samtidigt som vi effektiviserar produktionen, säger Ulf Rostedt till Smålands-Tidningen.

Växande koncern

Itab Shop Concept i Nässjö tillverkar inredningskoncept till butikskedjor inom både dagligvaru- och fackhandel. Fabriken i Nässjö har idag 110 anställda.

Itab-koncernen där Nässjöenheten ingår har 3.900 anställda i ett 35-tal länder. Under förra året utökades koncernen med fler bolag i en rad länder.

– Vi har kämpat en tid med lönsamheten i Nässjö, men tyckte ändå att vi tog ett steg i rätt riktning i fjol. De åtgärder vi nu tvingats vidta är långsiktiga och vi har ändå en god framtidstro för fabriken. Nässjö är en av våra huvudfabriker på träsidan och en sådan här stor investering har vi inte gjort på träsidan på många år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.