Kvinnan förhördes om Råslättsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen förhördes den kvinna som åtalats för underlåtenhet att anmäla mord i rättegången om mordet på Råslätt i december förra året.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, hade ett förhållande med den äldre mannen. Den aktuella dagen är hon i lägenheten för att äta middag med honom.

Hon är den som ringer det första samtalet till SOS. Detta efter att hon sett ett vapen i händerna på den yngre mannen i lägenheten. Enligt förhören har hon då flytt in på toaletten och ringer det första samtalet därifrån.

Dödsskjutning på Råslätt

Ungefär samtidigt ska den nu mördade mannen ha kommit in i lägenheten.

Lämnar fel adress till SOS

– Jag var rädd att de skulle komma in och tända eld på oss eller spränga oss i luften. Jag fick hjärnsläpp, säger hon i förhöret i dag.

I samtalet till SOS lämnar kvinnan en felaktig adress. Åklagarna ifrågasätter varför hon inte namnger de personer som bor på adressen.

Kvinnan lämnar sedan lägenheten och ringer ytterligare två samtal till SOS, fortfarande med fel adress som brottsplats.

– Jag väntar vid bussen för jag vill se att polisen kommer, men det gör de inte. Jag åker sedan hem.

Vapnet överlämnades till den yngre mannen

Kvinnan hävdar att hon än idag är traumatiserad av händelsen.

Hennes berättelse stämmer till stora delar överens med den äldre mannens, som hela tiden hävdat att han inte visste om att det fanns vapen i lägenheten. Vapnet ska enligt den yngre mannens advokat, Uno Karlsson, ha överlämnats till 21-åringen strax före den nu mördade mannen kom till lägenheten.

Vapnet har inte återfunnits. Under morgondagen ska de båda männen förhöras.

Läs mer: Rättegång efter mordet på Råslätt

Läs mer: SVT liverapporterade från rättegången

Läs mer: Silbersky: Det finns inga bevis mot min klient

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Råslätt

Mer i ämnet