Foto: TT

Pappa och tvåårigt barn döda i trafikolycka utanför Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En pappa och dennes två år gamla dotter omkom i en svår olycka på riksväg 30 mellan Jönköping och Hok på lördagskvällen. De båda omkom omedelbart efter att den personbil de färdades i krockat våldsamt med en långtradare.

21.51 på lördagskvällen kom larmet. En stor lastbil och en personbil hade på något sätt kolliderat på riksväg 30 mellan Jönköping och Hok, cirka fem kilometer från E4:an.

– Ungefär 50 till 100 meter från lastbilen låg en kraftigt demolerad personbil, säger David Högberg, räddningsledare vid räddningstjänsten i Jönköping.

Polisen: Ena dödsoffret ett litet barn

Totalt fyra personer var inblandade i olyckan. De båda i personbilen omkom omedelbart, bekräftar polisen för SVT Nyheter.

– Två personer har avlidit. Det rör sig om en man och ett litet barn i tvåårsåldern, säger Jan Fryksén till SVT Nyheter.

Det var enligt polisen en pappa och dennes dotter, hemmahörande i Blekinge, som omkom i olyckan och anhöriga har underrättats. I lastbilen fanns två personer som efter olyckan fick föras till sjukhus. Dessa båda kommer att klara sig med livet i behåll.

Exakt hur olyckan inträffat vet inte polisen i nuläget, men polisen skriver på sin hemsida på söndagsmorgonen att det rör sig om en frontalkrock. Att det varit en våldsam kollision råder det inga tvivel om, enligt räddningstjänsten.

– Man kan ju spekulera i varifrån lastbilen har kommit, men det går inte alls bedöma från vilket håll personbilen kommit. Personbilen har i vart fall kolliderat i lastbilens front, och sedan skickats långt ut i diket, säger David Högberg.

Vägen avspärrad

Riksväg 30 fick spärras av helt vid olycksplatsen, och trafiken leds om under natten.

– Det är ett tungt bärgningsarbete där på platsen eftersom det ju är en lastbil som ska bärgas, sade Fryksén till SVT Nyheter under natten.

Någon gång fram på söndagsmorgonen kommer vägen att öppnas igen. Personbilen kunde bärgas från platsen tämligen omgående, men lastbilen var på grund av sin storlek mer svårflyttad.

– Det läckte dessutom ut en hel del diesel från lastbilen så det ska väl tas om hand där också, sade David Högberg under natten.

Under söndagsmorgonen hade även långtradaren bärgats från platsen. Båda fordonen har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.