Foto: Polisen

Många på sociala medier letar hem åt katten Rex

Uppdaterad
Publicerad

Han hade öronskabb och ett sår på huvudet. Omhändertagna katten Rex har engagerat många på sociala medier som letar ett nytt hem åt honom. Men om ingen vill ta emot honom kommer han avlivas.

Det är polisen i Jönköping som på sociala medier efterlyser ett nytt hem åt hankatten och inlägget hade vid lunchtid i onsdags delats över 50 gånger.

Länsstyrelsen i Jönköpings län förelade Rex ägare att ta med honom till veterinär eftersom det vid en tillsyn upptäcktes att han hade ett sår på huvudet och brunsvart sekret i båda öronen.

Skickade inte intyg

Men eftersom ägarna inte skickade något veterinärintyg omhändertog länsstyrelsen Rex i december enligt djurskyddslagen.

Och när Rex sedan blev undersökt konstaterades att han led av skabb i båda öronen.

– Det innebär klåda för katten och är väldigt plågsamt. Har en katt öronskabb är det viktigt att uppsöka veterinär. Det går att behandla med bra preparat, säger Inger Nilsson, länsveterinär.

Ingen har ringt

Om polisen nu inte hittar ett nytt hem åt Rex kommer han avlivas.

Och trots engagemanget på sociala medier för katten har fortfarande ingen ringt hund och kattpensionatet där Rex befinner sig och velat ta emot honom.

– Tyvärr har ingen hört av sig än. Det är en väldigt trevlig och social katt. Han mår jättebra, säger Anki Asplund, från pensionatet.

Enligt länsstyrelsen har ägarna överklagat beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.