Foto: Birger Lallo

Troligen inget mord bakom dödsfall

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades sent igår kväll svårt skadad i en bil på en parkeringsplats i Sävsjö. Under natten avled han på sjukhus – och polisen misstänkte först att han kunde ha mördats. Men efter ytterligare undersökningar ser man det nu som mindre sannolikt att brott ligger bakom.

Det var vid 23-tiden på onsdagkvällen som en man hittades svårt skadad i en bil parkerad i Sävsjö. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen var vid liv när han fördes till sjukhus. På grund av hans skador gick det inte att prata med honom, säger Lasse Johansson, presstalesman vid polisen i Jönköping.

Kunde inte utesluta brott

Omständigheterna kring fallet var inledningsvis mycket oklara och polisen misstänkte därför att ett brott kunde ligga bakom. Händelsen utreddes därför till en början som mord alternativ dråp.

Men på eftermiddagen meddelade man att det nu inte längre är sannolikt att det skulle vara så.

Polisen skriver på sin hemsida: ”Under dagen har nattens tekniska undersökning utvärderats. Dörrknackning har ägt rum i området och förhör har hållits med ett flertal personer. Detta tillsammans med övriga omständigheter och uppgifter vi fått fram gör att vi med sannolikhet kommer att kunna avfärda brottsmisstanken.”

Vi har fortfarande något förhör kvar men just nu finns det inget som tyder på brott, säger Lasse Johansson.

Definitiv dödsorsak kommer fastställas först efter obduktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.