Lantbrukarparet arrenderar gården av Jönköpings kommun.

Nedbrunna ladugården kommer byggas upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Ladugården på Lönnebergs gård totalförstördes i en brand i maj.

Nästan 50 djur brann inne och ladugården totalförstördes. Men enligt P4 Jönköping ser det nu ut att bli ett lyckligt slut för Lönnebergs gård.Gården ägs av Jönköpings kommun och mark- och exploateringschef Fredric Norrå säger till P4 Jönköping att planen är att allt byggs upp igen.

– Vi har ju ett naturreservat uppe vid Lönnebergs gård och det är ursprunget till att kommunen äger den gården där. Vi ser att det är så viktigt att det här naturreservatet sköts på rätt sätt och därför vill vi ha betande kreatur där uppe, säger han.

Lönnebergs gård

Paret som har sin verksamhet där arrenderar gården av kommunen. Men återuppbyggnaden kan komma att ta tid, med största sannolikhet ett till två år.

– Det är inget tjänstemannabeslut att bygga upp den här gården, det måste upp på politisk nivå. Men på det får vi försöka hitta någon lösning som är kreativ för att få till det här på ett bra sätt, säger Fredric Norrå till P4 Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lönnebergs gård

Mer i ämnet