Man misstänkt för att kört på bilist avsiktligt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern greps i går kväll i centrala Jönköping misstänkt för försök till grov misshandel. Han ska upprepade gånger ha kört på en bil bakifrån.

Det var vid halvsextiden som polisen i Jönköping fick ta emot ett samtal från en skärrad kvinna som berättade att en annan bilist i hög fart, under färd, kört på henne bakifrån i Göteborgsbacken.

– Hon var väldigt upprörd när vi talade med henne, berättar Peter Nordengard vid polisen i Jönköping.

Bilisten som kört på henne körde sedan själv in i vajerräcket. Vittnen har därefter, enligt polisen, berättat att mannen lämnade bilen och stoppade en annan bilist som han försvann med.

Hade relation

När räddningstjänsten kom till platsen fanns alltså ingen förare kvar och bilen fick bärgas från platsen. Trafiken in mot Jönköping stängdes av vilket ledde till långa köer. Senare på kvällen greps en man i 25-årsåldern i centrala Jönköping. Han är nu misstänkt för försök till grov misshandel.

– Det visade sig att kvinnan och mannen har någon form av relation, säger Nordengard.

Ingen skadades i samband med händelsen. Kvinnans bil blev dock tilltygad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.