Par häktat för mordbrand i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

I somras utbröt en brand på villaområdet Bymarken i Jönköping. Nu har två personer från Stockholm häktats misstänkta för att ha anlagt branden.

Det var tidigt på morgonen en dag i slutet av juli förra året som branden inträffade och när räddningstjänsten kom till platsen brann det kraftigt på övervåningen i huset. Ingen människa skadades då familjen som bor där var bortrest. Men branden rubricerades som mordbrand och en förundersökning inleddes.

Grov mordbrand

Redan tidigt misstänkte polisen att branden var anlagt och nu har alltså två personer, enligt Jönköpings-Posten, häktats misstänkta för grov mordbrand och grov stöld. Stöldmisstanken gäller både i villan på Bymarken och också i en sommarstuga i Gislaved som familjen till det branddrabbade huset äger.

— De har alltså anlagt eld i en privatbostad och gjort inbrott där och också i deras sommarstuga, säger åklagaren Helene Gestrin till tidningen.

Enligt åklagaren har det misstänkta paret och brottsoffret en affärsmässig relation och hon menar att det skulle kunna röra sig om ett affärsmässigt motiv bakom dåden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.