Polisen grep misstänkta inbrottstjuvar

Uppdaterad
Publicerad

När polisen stoppade två skåpbilar på E:an vid Värnamo på onsdagsförmiddagen hittade de vad de misstänker är en större mängd stöldgods i bilarna.

Skåpbilarna stoppades för en rutinkontroll och vid kontrollen framkom det att den ena var kraftigt överlastad. När polisen undersökte fordonet närmare hittade de en större mängd däck och fälgar och olika motordrivna verktyg som de misstänker är stöldgods.

De tre män som fanns i skåpbilarna greps misstänkta för stöld, alternativt häleri. Männen är i 30-årsåldern och kommer att förhöras som godset. Skåpbilarna är tagna i beslag.

Polisen arbetar med att spåra det misstänkta stöldgodset. Natten till idag var det inbrott i Mjölby kommun där det stals däck och fälgar från en vinterförvaring. Och igår upptäcktes ett inbrott i Höreda där det försvunnit olika motordrivna verktyg från ett olåst garage. Enligt polisen finns det i nuläget inget som binder stöldgodset till de båda inbrotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.