Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomspastorerna Johan Sundman och Linus Klingberg, från Pingstkyrkan kommer att vara på plats vid parkeringarna på Asecs på kvällarna i påsk. Foto: SVT

Så vill Pingstkyrkan i Jönköping minska stöket under bilmässan

Publicerad

Under bilmässan har det ofta blivit stökigt på parkeringarna vid Asecs. Det hoppas pingstkyrkan nu vara med och ändra på.

I klippet ovan hör du mer om vad de gör på platsen.

Tiotusentals människor väntas besöka bilmässan i Jönköping under helgen. Men efter att mässan stängt för dagen samlas ofta många på parkeringen vid Asecs, som kan leda till både stök och fylla.

I år är det inte bara poliser och extra fältarbetare som kommer att vara på plats, även vuxna från Pingstkyrkan kommer att finnas där för att träffa och stötta ungdomar.

– Vi vill finnas till som en resurs i samhället. Det är en högtid där det är ganska stökigt. Man kallar in extra insatser på samhällets olika nivåer för att se till att det blir lite tryggare här, och där vill vi vara med och bidra och dra vårat strå till stacken, säger Linus Klingberg, ungdomspastor i Pingstkyrkan i Huskvarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.