Silbersky: Det finns inga bevis mot min klient

Uppdaterad
Publicerad

Leif Silbersky, som försvarar den 57-årige mannen i rättegången om mordet på en utländsk medborgare i december, hävdar att åklagarna ägnar sig åt rena spekulationer när de åtalar hans klient för mord. – Det finns ingen teknisk eller skriftlig bevisning mot honom.

När rättegången i dag inleddes i Jönköpings tingsrätt tog den yngre mannen på sig skulden för att ha skaffat och använt vapnet som dödade den 42-årige mannen.

– Åklagarna har inte kunnat presentera ett enda bevis som talar för att min klient är skyldig till mord, säger Leif Silbersky. Och hans historia stämmer väl överens med den som den yngre mannens advokat berättat idag.

Dödsskjutning på Råslätt

Vad säger du om att den yngre mannen inte berättat något om detta i förhör?

– Jag har förståelse för att han inte berättat tidigare och att han nu gör det är ju för att han inte vill att hans pappa ska dömas till ett långt fängelsestraff för något han har gjort.

Den yngre mannens advokat, Uno Karlsson, berättade i rätten idag att den yngre mannen ”inte skulle kunna se sig själv i spegeln om pappan döms för detta”.

Pappan har genom hela utredningen hävdat att han inte kände till något vapen. Sonen har inte sagt någonting. Men när rättegången inleddes på måndagen kom alltså nya uppgifter från sonen. Han medger att det var han som höll i vapnet. Han säger samtidigt att han tryckte av vapnet efter att den 42-årige mannen uttalat dödshot. Den 21-årige sonen förnekar mord och anser att skottet gått av av våda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Råslätt

Mer i ämnet