Sonen medger att han höll i vapnet

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången inleddes på måndagen kom nya uppgifter från den misstänkte 21-åringen. Han medger att han tryckt av vapnet som dödade en 42-årig man.

Inför rättgången om mordet på Råslätt den 21 december har en av huvudfrågorna varit vem som egentligen avlossade vapnet. Det är en far och hans son som båda är misstänkta för mordet.

Pappan har hävdat att det inte var han. Sonen har inte sagt någonting. Men när rättegången inleddes på måndagen kom alltså nya uppgifter från sonen. Han medger att det var han som höll i vapnet. Han säger samtidigt att han tryckte av vapnet efter att den 42-årige mannen uttalat dödshot. Den 21-årige sonen förnekar mord och anser att skottet gått av av våda.

Enligt åklagaren var vapnet ett hagelgevär, men det har inte återfunnits. Enligt åklagaren har 21-åringen haft kontakt med den mördade mannen. Han ska ha fått ett sms kvällen innan mordet där den man som sedan mördades skrev att han vill ha sina pengar, 20.0000 kronor. Åklagaren menar att det finns bevis för att 21-åringen två gånger tidigare har fört över pengar till en affärspartner till den nu mördade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Råslätt

Mer i ämnet