Foto: Bengt Ljunggren/Grafica

Stort intresse för Eksjö stadsfest

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar Eksjö stadsfest igång och arrangören säger att det vackra vädret medfört att det sålts fler biljetter än förra året.

–Vi räknar med ett par tusen fler sålda biljetter i år, säger Fredrik ”Nizze” Nilsson som är ordförandene i Fiesta Eksjö, som står bakom stadsfesten.

Eksjö stadsfest inleds på fredagskvällen och Fredrik Nilsson är mycket nöjd med årets startfält. Han säger att det är en bra mix mellan akter som lockar den breda massan och musik som lockar finsmakarna.

– Hela hemligheten med vår festival är bredden. Den lockar både rockers och familjerna. Vi har allt ifrån Carola, Bo Kaspers orkester, Electric banana band, Miriam Bryant, Molly Sandén, The spotnicks till The Leather Nun, berättar Fredrik Nilsson.

Andra artister och band som uppträder är John De Sohn, Nisse Hellberg, Anton och Ebba, Imperial state electric och Den svenska björnstammen.

Mer än musik

–Vi säljer biljetter så att det knackar. Vi har tur med vädret. Jag räknar med att 24000 personer kommer under de båda dagarna.

Förutom musik kommer besökarna att bjudas på underhållning av clowner, trollkarlar, dansare och visning av lokala animationsfilmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.