Foto: Arvid Nordvall

Ytterligare en person död efter Gällivareolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har dött efter trafikolyckan i Gällivare. Olyckan inträffade på nyårsafton då en bil kom över på fel sida av vägen.

En kvinna i 70–årsåldern skadades allvarligt i olyckan och har sedan kraschen vårdats på intensivvårdsavdelningen på Gällivare sjukhus. Nu bekräftar polisen i Norrbotten att kvinnan dog natten mot måndag på sjukhuset. Totalt har fyra personer dött i samband med olyckan. Även en flicka i tioårsåldern skadades svårt, men hennes läge har förbättrats och under söndagskvällen fick hon lämna intensivvårdsavdelningen för barnavdelningen.

Treåring omkom

Det var vid 14:40–tiden på nyårsafton som olyckan inträffade på Malmbergsleden i Gällivare. Enligt polisen ska en personbil ha fått kast, kommit över på fel sida och sedan frontalkrockat med en mötande bil. I den bilen som fick sladd fanns en 32–årig man, en treårigt barn och en flicka i tioårsåldern. Både mannen och treåringen omkom. I den mötande bilen satt en 72–årig man och en kvinna i 70–årsåldern. Mannen omkom på nyårsafton, men kvinnan avled av sina skador först nu.

– De anhöriga är underrättade, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Teknisk undersökning

En förundersökning har inletts angående vårdslöshet i trafiken och vållande till annans död. Under helgen har polisen förhört ett tiotal vittnen. Förhören fortsätter i dag måndag. Bilen ska även genomgå en teknisk undersökning för att bringa klarhet i vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.