Foto: TT (arkiv) / SVT

Man död i vattenskoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

Mannen körde vattenskoter rakt in i en vajer på Kalixälven. Trots upprepade försök att rädda mannen avled han av sina skador.

– Det är oerhört tragiskt, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl hos polisen i Norrbotten.

Olyckan inträffade på Kalixälven, ovanför Rödupp i Överkalix kommun strax innan klockan 17 på tisdagen. En man i 50-års åldern körde vattenskoter rakt in i en vajer.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Räddningspersonal försökte rädda livet på mannen, men lyckades inte.

Polisen meddelade på tisdagskvällen att mannen avlidit av sina skador. Exakt hur olyckan gått till är oklart, och polisen i Överkalix kommer att utreda saken.

Enligt uppgifter i NSD har mannen kört in i en vajer till färjeleden vid Rödupp. Enligt vad distriktschefen för Trafikverkets färjerederi erfar befann sig deras anställda i vaktstugan och såg inte olyckan. Vattenskotern är tagen i beslag av polisen.

Polisen tar hand om anhöriga

Finns det några vittnen till olyckan?

– Vi ska försöka hitta vittnen och ta reda på hur olyckan gått till.

– Nu fokuserar vi främst på att ta hand om anhöriga till mannen, säger Stefan Fredriksson.

Mannen är hemmahörande i trakterna kring Överkalix. Polisen har underrättat mannens anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.