Foto: TT

Staten kan pruta ner Linnas skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Staten kan komma att pruta ner Kaj Linnas skadestånd. Detta på grund av preskriptionsregler, det rapporterar Dagens Nyheter.

I tretton år satt Kaj Linna i fängelse misstänkt för rånmordet i Kalamark 2004. I våras frikändes han för brottet och efter det rapporterades det om att Linnas ersättning bli rekordstor.

Tidigare har Linnas advokat uppgett att det kan röra sig om ett skadestånd på mellan 20-25 miljoner kronor. Men enligt lagen preskriberas skadestånd efter tio år och därför kan nu summan komma att prutas ner.

Kalamarksmordet

Justitiekanslern Anna Skarhed säger till DN att hon hoppas hitta en samförståndslösning, men att hon inte har möjligheter att gå emot lagen om preskription.

– Om Kaj Linna anser att JK:s beslut är orättfärdigt så har han möjlighet att få saken prövad i domstol, säger Anna Skarhed till DN.

Linna har hittills fått 5.5 miljoner kronor i förskott på skadeståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet