Efter mötet med JK – Kaj Linna får 5,5 miljoner i förskott

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10.00 på torsdagen möttes Justitiekanslern och Kaj Linna med advokat för att diskutera Linnas ersättning.

Efter mötet stod det klart att Linna får 5,5 miljoner i förskott, skriver Dagens Nyheter.

Under torsdagen var det dags för mötet mellan Kaj Linna och Justitiekanslern, JK. Det har spekulerats mycket kring vad ersättningen för de tretton år Linna satt fängslad kommer att landa på.

Kaj Linna och hans försvarsadvokat har pratat om ett skadestånd på 20 – 25 miljoner kronor. Efter mötet med JK hade inget konkret beslut tagits, men det begärda förskottet på 5,5 miljoner kronor har beviljats, skriver DN.

Kalamarksmordet

– Det är ett beslut som har tagits, men jag kan inte gå in på resonemanget som ledde dit, säger Thomas Magnusson, Kaj Linnas försvarsadvokat.

– Det kommer att bli ett till möte och det är ju positivt om man har intentionen att fortsätta. Vi ska göra vissa kompletteringar och sedan återkomma.

Vad var Kaj Linnas reaktion på att få ut ett förskott?

– Det var väl ganska väntat, det var inget ovanligt beslut. Man har dragit ut lite på tiden så det var en ganska neutral reaktion, säger Thomas Magnusson.

Hör Kaj Linna berätta för SVT:s reporter om mötet med JK ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalamarksmordet

Mer i ämnet