Branden startade i ÖBO:s bovärdskontor. Foto: SVT

Brand i Vivalla centrum

Uppdaterad
Publicerad

Vid 21-tiden på torsdagskvällen kom ett larm om en brand i Vivalla centrum. Någon krossade ett fönster på ÖBO:s bovärdskontor och kastade in ett brinnande föremål, enligt polisen.

Larmet kom vid 21.05 på torsdagskvällen. Det brann i Vivalla centrum i Örebro i det kommunala bostadsbolaget ÖBO:s bovärdskontor.

En stor insats kallades till platsen med både polis och räddningstjänst.

ÖBO-branden i Vivalla

– Det är någon som har krossat en ruta på ÖBO:s bovärdskontor och kastat in ett brinnande föremål. Enligt de uppgifter jag har ska det brinna kraftigt. Vi har enheter på plats, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Branden skall ha startat av ett brinnande föremål som kastades in på ÖBO:s bovärdskontor. Foto: SVT

Kl 21.25

Flera polisbilar och brandbekämpningsfordon finns på plats. Ett stort område skall vara avspärrat och lågor slår genom taket på byggnaden, enligt SVT:s reporter.

Kl 22.01

– Vi jobbar för fullt och har just nu branden nerslagen, vi har stora resurser på plats. Branden verkar ha nått bjälklaget, det finns risk för spridning till centrumanläggningen. Det jobbar de nu med att stoppa, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Lågor slog ut genom taket. Foto: SVT

I anslutning till centrumanläggningen finns ett höghus med bostäder, men inget skall vara utrymt.

Det finns ännu inga uppgifter om någon person skadats i branden.

Kl 22.30

Ungdomar har rört sig i området i samband med släckningsinsatsen och det har stundtals varit oroligt. Bland annat har Nerikes Allehandas reporter attackerats.

Reportern har fått ett stort isblock kastat på sitt huvud och har skadats lindrigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖBO-branden i Vivalla

Mer i ämnet