Vid den brandtekniska undersökningen genomsöktes området med en brandhund Foto: Andreas Ericson /SVT

Vivallabranden – polisen genomförde brandteknisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen genomförde polisen en brandteknisk undersökning av ÖBO:s bovärdskontor i Vivalla som sattes i brand i torsdags förra veckan. Företaget som hyrt ut lokalerna, som består av baracker, vill plocka bort dem.

Tekniska roteln fanns på plats på onsdagsförmiddagen för att genomföra en brandteknisk undersökning av de baracker som fram till slutet av förra veckan inrymde ÖBO:s bovärdskontor. Bland annat användes en brandhund som sökte av området efter spår.

Lokalerna eldhärjades när någon på torsdagen krossade ett fönster och kastade in ett brinnande föremål. De blev så pass förstörda att företaget som hyrt ut barackerna beslutat att de skall avlägsnas.

ÖBO-branden i Vivalla

– De kommer så snart polisen är klara på platsen att plocka bort dem. Det arbetet kan ta några dagar. Vi tittar just nu på olika lösningar för vår verksamhet. Vi tittar på nya lokaler via vårt dotterföretag Västerporten och det mest troliga är att vi kommer att vara i Vivalla företagsby, säger Per Åberg, chef för bostadsförvaltningen på ÖBO.

Tittar på tillfällig lösning

Lösningen för bovärdskontorets verksamhet blir tillfällig i väntan på det nya områdeskontor som håller på att uppföras i området.

– Det här innebär ju att det blir besvärligt för våra kunder under en tid, vilket vi förstås beklagar. För vår personal är det mycket rent praktiskt just nu med månadsskiftet och arbete med byten av lägenheter. Men vi har väldigt engagerade medarbetare, säger Per Åberg.

Får inte nedslås

Dådet kan enligt polisen kan vara en hämndaktion kopplad till en polisinsats i området riktad mot kriminella individer.

– Vi får inte nedslås av det här. Man skall komma ihåg att för den övervägande majoriteten är det här en bra stadsdel att bo i och att det är en liten klick som ställer till det. De flesta jobbar och trivs, säger Per Åberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖBO-branden i Vivalla

Mer i ämnet