Nytt spår: brännskadad man kopplas ihop med tågstörning

Uppdaterad
Publicerad

Nu har polisen nya spår i utredningen av vad som hände den man som hittades brännskadad vid vägkanten utanför Örebro i veckan. En störning i en tågledning sammanfaller precis med tiden för när mannen tros ha skadats.

Under helgen har polisen gått vidare med nya spår i det märkliga fallet med den brännskadade 31-åringen. Samma natt som han kom in till universitetssjukhuset i Örebro drabbades nämligen trafikverket av en störning i en tågledning.

– Vi har varit i kontakt med trafikverket och de har ett avbrott den aktuella natten. Tidspannet för avbrottet sammanfaller väl med tiden för när mannen kom in till sjukhuset, det är därför det är intressant,  säger polisens vakthavande befäl Henrik Dahlström.

Mystiska brandoffret

Väntar på förhör

Händelsen är rubricerad som en misstänkt grov misshandel och polisen arbetar vidare med att försöka hitta orsaken till driftstoppet i väntan på att man ska kunna förhöra den skadade mannen.

– Vi arbetar nu utifrån teorin att 31-åringen kan ha åsamkat sig skadorna genom el och inte genom öppen eld. Men vi vill ju inte låsa fast oss utan arbetar med flera tänkbara scenarion, säger Henrik Dahlström.

Låg i respirator

Hur 31-åringen fick brännskadorna är fortfarande okänt. Utöver 25-procentiga brännskador hade mannen även skallskador. Mannen vårdas på brännskadekliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt sjukhuspersonalen är läget stabilt och under söndagen kunde han tas ur respirator.

Tror inte på vittnen

Det var natten till i torsdags som en 31-årig kom till universitetssjukhuset i Örebro svårt brännskadad. Polisens enda vittnen består av de två män som körde 31-åringen till sjukhuset i Örebro. Alla tre män kommer från samma land, men de två vittnena säger sig inte ha något med 31-åringen att göra. I förhören med polisen påstår de sig ha sett 31-åringen brinna, på långt håll när de körde bil mot Örebro från Norrköpingshållet. Polisen tvivlar starkt på att två landsmän, av ren slump, plockar upp men annan man i lågor mitt i natten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mystiska brandoffret

Mer i ämnet