Brännskadad man misstänks för metallstöld

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker inte längre att den man som kom in till universitets sjukhuset i Örebro med svåra brännskador för drygt en vecka sen skulle blivit misshandlad. Han nu är istället misstänkt för försök till stöld.

Till att börjat med misstänkte polisen att mannen kunde ha blivit misshandlad men nu tyder fynd i vid olycksplatsen att så inte är fallet. Istället misstänks mannen för försök till stöld av metall vid ett järnvägsspår.

– Det vi tror är att han har klättrat upp i en järnägsstolpe för klippa eller skruva loss metall, säger säger Olga Korpela, utredare hos polisen i Örebro.

Mystiska brandoffret

Under natten till den tredje april rapporterade också Trafikverket störningar i en tågledning där man tros ha skadats.

– Det som gör att vi tror att han har klättrat upp i stolpen är att vi har hittat sotspår på både uppe i stoplen och på marken nedanför, säger Korpela.

Det var i början av april som två landsmän till mannen kom till USÖ med 31-åringen som hade 25-procentiga brännskador. Alla tre män kommer från samma land, men de två vittnena säger sig inte ha något med 31-åringen att göra. De sa då till polisen att de hade påträffat den skadade mannen i ett dike.

De två landsmännnen som hjälpte 31-åringen till USÖ misstänks inte i nuläget för brott men polisen anser att deras berättelse inte är trovärdig.

– Vi tror inte att det är en slump att två landsmän kommer in med mannen till USÖ, säger Korpela.

Den 31-åriga mannen har bara kunnats höras en gång på grund av de allvarliga brännskadorna.

– Vi har fått hjälp att höra mannen av kollegor i Uppsala. Han får fortfarande sövas när hans bandage ska läggas om men skadorna är inte längre livshotande, säger Korpela.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mystiska brandoffret

Mer i ämnet