• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Mystiska brandoffret – nu tar polisen hjälp av sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Just nu jobbar polisen med tips som inkommit under helgen men inga nya uppgifter finns ännu att rapportera om. Platsen där störningen skulle ha inträffat är någonstans mellan Katrineholm och Hallsberg.

Polisen har i helgen efterlyst vittnen och tips på Facebook. Man söker personer som sett och i så fall var, en utlandsregistrerad mörk Renault.

Och dessutom om man sett något ljussken, som skulle kunna ha varit den brännskadade mannen. Mannen är fortfarande inte hörd.

Mystiska brandoffret

– Nu väntar vi på att mannen ska vara i så pass bra skick så vi kan prata med honom, säger förundersökningsledaren vid Örebropolisen Olga Korpela.

– Först och främst får vi ju jobba utifrån den brottsrubricering som vi har som är en grov misshandel tills vi har pratat med mannen som är skadad. Om det skulle visa sig att det inte är så, så skulle det kanske vara sannolikt eller åtminstone tänkbart att någonting har hänt vid den här elledningen att han har varit där och försökt att klippa eller skruva loss någonting.

Männen som förde 31-åringen till sjukhust är inte helt okända av polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mystiska brandoffret

Mer i ämnet