Arne Pettersson körde J.A.P på Sanna hed på 50 talet. Såg gårdagens match på TV. Foto: Johannes Weckström/SVT

Den glada dagen efter

Uppdaterad
Publicerad

Det är dagen efter i Kumla. I positiv bemärkelse.

Hemmalaget i Speedway tog sig i gårdagens match på Sannahed åter till final. Och de som innan matchen igår inte vågade sia om utgången, fick sig en riktig nagelbitare till semifinal i returmötet mot Piraterna.

– Jag är så hemskt glad att det var så spännande. Att det inte är så att det ena laget klappar igenom. För Piraterna är ju väldigt bra också. De kämpade verkligen till sig den här segern , säger en glad Annika Persson som arbetar på Kumla bibliotek och är trogen Indianernasupporter.

Här bor jag – Kumla

– Jätteroligt. Absolut! Även om jag inte följt det själv, så är det roligt när det går bra för lokala sporter, säger dryckesförsäljaren Björn Fredrikson som tar lunchpausen vid fontänen på torget i Kumla där han läser om bragden i en kvällstidning.

Strax bredvid på ett café sitter Arne, som tar en glass i sensommarsolen.

Han har själv kört speedway på en J.A.P på 50-talet på Sannahed och vet vad fartkörning i cirklar handlar om. Igår kväll var han inte på plats, men följde intresserat matchen på TV.

– Jag trodde de skulle förlora. De låg ju efter med åtta poäng, men det gick vägen. Det var bra gjort, det var det.

Lindbäck och Lindgren körde bra, säger Arne Pettersson.

Några som kan ge en bild av känslorna på plats är paret som trots att ha ingått det äkta ståndet bär olika efternamn.

– Ja, hon ville ha mig men inte mitt efternamn, säger Gert Lundin.

Hustrun tar till orda och styr upp samtalet på banan igen.

– Jag trodde på dem hela tiden. Jag hade en som tvivlade lite på dem med mig, men jag brukar alltid tänka positivt och de vann. Antonio var ju underbart duktig, säger Ann-Mari Schött. 

– Jag var väldigt tveksam när vi åkte ut. För åtta poäng är väldigt mycket att ta igen. Piraterna är inget lag man leker med, utan det var riktigt allvarligt.  Dessutom började våra indianer – inte dåligt, men de tappade ju poäng så de var tolv poäng inunder, men sen vände ju det hela så det väldigt, väldigt spännande på slutet. Och det var ju mycket folk. Det var ju över 3800 och det var ju bra för klubbkassan, säger Gert Lundin.

Hustrun avslutar med att ge en mer exakt publikssiffra

– 3873. Ordning och reda, ler Ann-Mari Schött.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Här bor jag – Kumla

Mer i ämnet