Foto: Johannes Weckström/SVT

Drabbades för andra gången av ”hundraårsregn”

Uppdaterad
Publicerad

För tre år sedan drabbades Inger Nilsson i Kumla av ett regn som skapade översvämning i hennes hem, då sa man att det var ett hundraårsregn. Nu är hon drabbad igen.

Inger Nilsson vid Ängabacken i Kumla låg vaken i lördags natt och lyssnade på regnet. Plötsligt märker hon hur en av hennes hundar tittar på något i mörkret ute i hallen.

När hon gick ut för att se vad som stod på såg hon hur vattnet vällde upp ur brunnen i tvättrummet.

Regnkaoset i september 2015

– Det var min ena hund som stod och stirrade ut i hallen. Då fick jag se att det var vattenfyllt, säger Inger Nilsson.

När vi är på besök ser det nästan ut som när vi var hos Inger för tre år sedan. Återigen står en surrande avfuktningsfläkt i hallen och parkettgolvet är tydligt skadat av fukt. Då var de precis färdiga med en stor renovering när ett kraftigt åskregn under en och en halv timme resulterade i att de fick börja om med stora delar av det nyrenoverade hemmet.

Det blev månader av kaos med uppbrutna golv och samtal till försäkringsbolaget. Förra gången blev hemmet återställt klart först till jul 2012 och nu fruktar hon att det skall bli så igen.

– När det blir såna här kraftiga regn kan jag inte sova. Jag blir jätteorolig och tror att det skall ske igen, säger Inger Nilsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regnkaoset i september 2015

Mer i ämnet