Foto: Per Knutsson/TT

Gyttorpsdramat växer – ännu en man misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En 48-årig man anhölls i sin frånvaro och är nu misstänkt för inblandning i skottdramat.

Ännu en person är nu misstänk för inblandning i mordförsöket på en kvinna i Gyttorp den 14 januari. Det var den 24 januari i år som en 48-årig man från Höganäs anhölls i sin frånvaro misstänkt för medhjälp till mordförsök, rapporterar na.se. Polisen grep honom den 28 januari varpå han släpptes efter förhör.

- Personen hördes och satt anhållen ett par dagar. Sedan gjorde jag bedömningen att det inte fanns skäl att begära honom häktad. Men han är fortfarande misstänkt, säger åklagare Lars Duberg.

Mordförsök i Gyttorp

Männen bor i samma trakter

Åklagaren uttalar sig inte i fråga om 48-åringen befann sig i Gyttorp när kvinnan sköts. 22-åringen som sitter häktad misstänkt för mordförsöket på kvinnan är bosatt i Påarp, i närheten av den misstänkte 48-åringens bostadsort.

Den 22-årige mannen utreds även för mordet på sin rumskamrat. Mannen hittades död i Påarp några dagar efter dramat i Gyttorp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Gyttorp

Mer i ämnet