Vantapplåderna ekar över Stortorget i Örebro. Foto: Isabelle Strengbom / SVT

Här samlas O helga natt-publiken

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en tradition sedan 2001 och arrangörerna hoppas på publikrekord. SVT Nyheter Örebro var på plats för att fånga stämningen på Stortorget i Örebro.

O helga natt är Sveriges största julkonsert och i år hoppas arrangörerna på publikrekord.

– Det tidigare rekordet brukar vi säga är omkring 25.000 personer, men det året Peter Jöback och Carola var här så var det omkring 30.000 människor i publiken. Det vill vi slå, sa producenten Camilla Törnquist till SVT Nyheter Örebro tidigare under söndagen.

O, helga natt

”Fin helhet”

Bland artisterna hittar vi kända namn såsom Martin Stenmark, Ann-Louise Hanson och dansbandssångerskan Elisa Lindström.

– Vi är många artister som gör olika typer av julmusik. Det kommer att bli en fin helhet tror jag, sa Elisa Lindström under repetitionen.

Skickade hälsning

I sista stund ersattes en sjuk Jon Henrik Fjällgren av artisten Sofia Jannok som passade på att skicka en hälsning under konserten.

– Det är fantastisk att även Sapmi får komma till de svenska hemmen på julafton. Det trodde man inte för några år sedan, sa Sofia Jannok.

Bilder från O helga natt hittar du i bildspelet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

O, helga natt

Mer i ämnet