Foto: SVT

Kompassen för unga HBTQ-killar

Uppdaterad
Publicerad

I Örebro så har RFSL startat en grupp för unga HBTQ-killar. Gruppen heter Kompassen och riktar sig till HBTQ-killar under 25 år. Kompassen leds av en socionom och fokuserar bland annat på att stärka killarnas självkänsla.

– Tanken är att man ska kunna komma hit och träffa personer i samma situation. Det kan vara bra att dela gemensamma erfarenheter om att till exempel komma ut, säger Joachim Ståhlgren Bouveng, socionom RFSL.

Att värva medlemmar till gruppen har gått okej, i många andra städer har liknande initiativ fått lägga ner på grund av bristande intresse. Även i Örebro är det en utmaning att nå ut till just unga HBTQ-killar.

– Även bland unga killar som gillar killar är det ett mansideal som gäller att man ska klara allting själv. Och vi försöker bryta det där, säger Joachim Ståhlgren Bouveng, socionom RFSL.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HBTQ i Tvärsnytt

Mer i ämnet