Foto: TBE-ZA Architecten

Lake resort Bergslagen på is till följd av corona

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Lake resort Bergslagen som fortlöpt de senaste åren står nu på paus. Enligt Hällefors kommun finns ingen information från företagets sida om när det kan komma igång igen.

Det nederländska miljonprojektet Lake resort Bergslagen har varit i ropet de senaste åren. Projektet består i att bygga en semesteranläggning med villor, hotell och restauranger i Grythyttan i Hällefors kommun. Tidsplanen var att detaljplanen för projektet skulle varit klar till den 1 juli, men nu är allt pausat.

– Vi fick brev om att Lake resort Bergslagen ville pausa projektet den 3 april i år. På grund av den pågående coronakrisen så tog de beslutet att avvakta, säger Mikael Pulkkinen, samhällsstrateg i Hällefors kommun.

Lake resort Bergslagen

Osäker framtid

Coronakrisen har påverkat resandet och turismen stort, men även ekonomin. Orsaken till att projektet pausas tror Mikael Pulkkinen beror på en blandning av de förändringarna.

– Det har ju varit restriktioner och det är ju inget som säger man kommer komma upp i den turism som var innan, eller i så fall när. Vi vet inte hur framtiden ser ut efter pandemin.

”Människor är nyfikna”

I dagsläget finns ingen prognos för när projektet kommer väckas till liv igen. Att låta arbetet med projektplanen fortlöpa hade varit kostsamt, även om det enligt Mikael Pulkkinen inte är mycket kvar.

Några större reaktioner på läget har de inte heller fått.

– Det är klart att människor är nyfikna, det här är ett jätteprojekt för kommunen. Det finns de som är för och de som är emot, men vi har inte fått några jättereaktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lake resort Bergslagen

Mer i ämnet