Moderaterna kräver nu redovisning från Tegelbruket

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Örebro kräver nu en redovisning om hur Tegelbruket arbetar mot kriminella gäng så att allaktivitetshuset inte fungerar som en rekryteringsplats för kriminella organisationer.

Det här efter att en polis attackerades av en grupp ungdomar där för en tid sen.

– Gängen ska inte rekrytera i kommunens lokaler. När unga kriminella ger sig på en polisman är det väldigt allvarligt och något som kräver politiskt ansvarstagande. Detta särskilt eftersom Tegelbruket är tänkt att motverka destruktiva krafter i vårt samhälle säger Anders Åhrlin (M), gruppledare

Tegelbruket

Men övriga partier i kommunstyrelsen säger nej till Moderaternas förslag.  Enligt KS-ordföranden socialdemokraten Lena Baastad, har polisen sagt att händelsen inte hade något med Tegelbruket att göra utan hade kunna hänt var som helst i Örebro.

– Det är tråkigt att Moderaterna vill göra partipolitik av det här, Örebro kommun har ett omfattande arbete som handlar om trygghet på fritidsgårdar och i föreningar som jag känner mig trygg med, säger Lena Baastad (S).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tegelbruket

Mer i ämnet