Foto: SVT

Polis misshandlad i Tegelbruket

Uppdaterad
Publicerad

Sju polispatruller kallades in när tumult utbröt på aktivitetshuset under torsdagskvällen. Nu inleds utredning om våldsamt upplopp, misstänkt misshandel och våld mot tjänsteman.

En polisman misshandlades vid ett ingripande på aktivitetshuset Tegelbruket i Örebro under torsdagskvällen. Det var vid klockan 19.24 som polisen fick larm om oroligheter på Tegelbruket i stadsdelen Markbacken i Örebro. Någon form av bråk pågick på platsen men det är oklart vad bråket handlade om och hur många som var inblandade. En patrull anlände först till platsen, men när de sedan attackerades larmades alla lediga patruller i länet dit.

– Vi skickade sju patruller, vilket var omkring 15 poliser, till platsen, säger vakthavande befäl Dan Söder till Tvärsnytt.

Tegelbruket

När polisen kom till platsen var situationen fortfarande tumultartad och en polisman misshandlades. Ingen person är gripen. Det hela rubriceras som våldsamt upplopp, och dessutom är en person misstänkt för våld mot tjänsteman och misshandel.

Enligt vakthavande befäl som Tvärsnytt talat med under fredagen så fick polismannen ett slag mot huvudet i tumultet. Har har inga allvarliga skador och har inte skickats till sjukhus.

Tegelbruket är den största satsningen med ungdomsperspektiv i Örebros historia. I somras fick ungdomsanläggningen i uppdrag att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tegelbruket

Mer i ämnet