Den 30 juli är det premiär för ”Den flygande Holländaren”. Foto: SVT

Mona laddar för operapremiär

Publicerad

Mona Hygerth från Frövi har körsång som passion. Hon sjunger i hela fyra körer och i slutet av juli är det premiär med Opera på Skärets ”Den flygande Holländaren”.

Allt började för tio år sedan när Mona Hygerth gick med i en gospelkör i Fellingsbro. Därefter gick hon med i Näsby kyrkokör och för tre år sedan kom hon med i Örebrokören Primula Veris.

– Det är så fantastiskt roligt att sjunga i kör  att sjunga tillsammans med kompisar och få ihop en enhet med en duktig dirigent, att man tränar en längre tid och framför det på en konsert, säger hon.

Entusiasterna – SVT Örebro

”Jag blev överlycklig”

Inte nog med de tre körerna. I januari gick hon på en audition för Opera på Skäret och blev en av dem som gick vidare.

– Jag sjöng ”Dagen är nära” på italienska och de gillade tydligen det. Jag blev överlycklig, säger Mona Hygerth.

Premiären närmar sig

De har övat varannan helg från februari till midsommar, och de senaste veckorna har de tränat ännu mer och då på scen. Den 30 juli är det premiär för ”Den flygande Holländaren”.

– Jag känner redan nu att om jag får kommer jag att vara med även nästa år, säger Mona Hygerth.

Det här är #Entusiasterna

I vår serie #Entusiasterna berättar på SVT Nyheter Örebro om människor med brinnande intressen. Vi vill rapportera om engagemang, drivkraft och eventuella nörderier.

Känner du någon som är en äkta entusiast? Eller brinner du själv för något? Kontakta oss!

Sök upp ”SVT Nyheter Örebro” på sociala medier, eller mejla en rad till orebro@svt.se. Det går även bra att ringa på 019-35 35 35.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Entusiasterna – SVT Örebro

Mer i ämnet