Foto: Marcus Ericsson/TT

Nu varslar Migrationsverket

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket har i dag varslat 45 anställda i Örebro län. Orsaken är att Migrationsverket håller på att minska sin verksamhet efter att antalet asylsökande minskar kraftigt.

– Vi har i dag lämnat in varsel till Arbetsförmedlingen i de sex län där vår region finns, berättar regionchefen Magnus Önnestig.

I hela Migrationsverket Region Mitt varslas att 300 anställda kan bli övertaliga. Det handlar främst om personal i boenden, den del av verksamheten som kallas ”mottagning” av Migrationsverket.

– Just nu håller Migrationsverket på att avveckla 180 boenden runt om i landet. Region Mitt har haft en stor andel av dessa, så vi påverkas stort, säger Magnus Önnestig.

Som vi rapporterat tidigare beräknas omkring 1800 tjänster försvinna i hela Migrationsverket de närmaste åren. I första hand hoppas Migrationsverket kunna lösa övertaligheten med omplaceringar.

Så många varslas i Migrationsverkets region mitt

Dalarna: 50 personer

Värmland: 60 personer

Uppsala: 30 personer

Gävleborg: 60 personer

Västmanland: 55 personer

Örebro: 45 personer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.