Stina Odlingsson har varit engagerad i Örebro tjejjour i ungefär ett år. Foto: Johan Pisoni/SVT

Örebro tjejjour inbjudna till FN i New York

Uppdaterad
Publicerad

Om några veckor kommer FN:s kvinnokommission att anordna en konferens där kvinnors rättigheter ska diskuteras. Örebrotjejen Stina Odlingsson kommer vara på plats och delta i arbetet med att förbättra flickors och kvinnors situation världen över. Den 10 mars lyfter planet till New York.

The Comission on the Status of Women (CSW) är en årlig konferens som syftar till att diskutera kvinnors rättigheter och levnadssituation runt om i världen.

SVT Play: Se hela inslaget

Under två veckor i mars 2017 kommer representanter från FN:s olika medlemsländer att samlas i New York för att vara med och påverka världspolitiken.

Arbetar med att stärka unga tjejer

Stina Odlingsson från Örebro är en av personerna som ska delta på mötet. Hon är engagerad i både Örebro tjejjour och projektet Flickaplattformen, som är en samlingspunkt för alla aktörer som arbetar med att förbättra och stärka unga tjejers position i samhället.

”Stort att få påverka”

Stina har varit ideellt engagerad i Örebro tjejjour sedan ungefär ett år tillbaka. Till vardags arbetar hon som adjunkt i retorik på Örebro universitet. Nu ser hon fram emot att få använda sina erfarenheter från utbildning och ideellt engagemang till att påverka flickors och kvinnors rättigheter.

– Det här är en jätterolig chans! Det finns så mycket engagemang inom tjejjouren och bland våra 30 volontärer, så att få vara med och påverka på FN-nivå är förstås stort, säger hon i ett mejl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.