Foto: SVT

Skytten i Gyttorp kan vara psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks för mordförsöket på en kvinna i Gyttorp kan vara psykisk störd.

Den 22-åriga mannen har gått igenom en mindre psykisk utredning hos Rättsmedicinalverket. Där slår de fast att mannen kan vara allvarligt psykiskt störd både vid mordförsöket och när han undersöktes.

Mannen kommer nu genomgå en längre rättspsykiatrisk undersökning där en rättspsykiatriker ansvarar för de slutliga utlåtande. En sådan undersökning kan ta upp till fyra veckor att genomföra. Först efter det blir det klart om det blir vård eller fängelse för mannen.

Mordförsök i Gyttorp

Den 22-årige mannen häktades först på sannolika skäl misstänkt för ett mordförsök i Gyttorp utanför Nora den 14 januari. En kvinna skottskadades i halsen men överlevde.

Han misstänks även för inblandning i en 46-årings död. Enligt polisen bodde 22-åringen granne i Påarp i Skåne med en mannen som anmäldes försvunnen och som polisen hittade död några dagar efter skottdådet i Gyttorp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Gyttorp

Mer i ämnet