Foto: Leif Troäng

Ungdomar i brinnande vindskydd

Uppdaterad
Publicerad

Ett vindskydd vid Stora Gårdsjön norr om Garphyttan totalförstördes vid en brand tidigt på söndagsmorgonen. I vindskyddet fanns sovande ungdomar.

Enligt räddningstjänsten har ungdomarna som sovit i vindskyddet vid Gårdsjölägret under lördagkvällen också gjort upp eld.

Vid 05:30 larmade de själva räddningstjänsten om branden. Då hade elden fått rejält tag i vindskyddet som totalförstördes. Ingen person ska ha kommit till skada vid branden.

Skolklasser inbokade

Gårdsjölägrets vildmarksläger sköts av kommunen. I sommar har det varit en populär rastplats berättar Leif Troäng som är stugvärd.

– Vädret i sommar har gjort att många bokat in sig men också kommit förbi spontant. Nu vet jag inte hur det ska bli inför terminsstarten.

Lägret är nämligen redan bokat av flera skolklasser som har tänkt starta terminen med övernattning. Vindskydden vid lägret består av timrat virke och finns med jämna mellanrum utplacerade kring Kilsbergen och Bergslagsleden.

– Det var extra oturligt att det var just det här vindskyddet eftersom det var både nyast och ligger bäst till vid sjön.

Fick ingen information

Trots att Leifs telefonnummer finns uppsatt i lägret har han inte fått någon information om branden.

– Jag visste inget förrän ni på SVT ringde. Nu får jag försöka få tag i det här och se vad vi kan göra. Huvudsaken är väl ändå att ingen blev skadad vid branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.