Foto: Niklas Luks

19-åring skjuten i Hageby

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man hittades i natt skottskadad i bostadsområdet Hageby i Norrköping.

Polisen fick larmet efter att boende i Hageby hört flera skott och att någon ropat på hjälp. Polisen fann då en skottskadad 19-åring på platsen.

– Han är inte helt okänd för oss, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Gängkrig i Norrköping

Knackar dörr

Ingen är gripen för dådet. Polisen har knackat dörr och sökt i området med hund. En teknisk undersökning på platsen där mannen hittades håller också på att göras.

– Mannen är förd till Vrinnevisjukhuset och opereras just nu men vi vet inte vilka skador han har men de är troligen allvarliga, sa Jan Fryksén till SVT Nyheter Öst under morgonen.

Skjuten i ben, hals och arm

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Öst ska mannen vara skjuten med tre skott, ett i benet, ett i armen och ett i halsen. 19-åringen ska även ha burit skyddsväst.

Han opererades under morgonen och förmiddagen och tillståndet beskrivs som stabilt just nu. Efter lunch flyttades 19-åringen för vård på Karolinska i Stockholm.

Tidigare dömd

19-åringen är tidigare dömd för bland annat försök till rån. I september i år dömdes han till fängelse i sex månader för att ha försökt att råna en person i Norrköping beväpnad med en kniv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet