28-åring misstänkt för mord i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man med gängkriminella kopplingar greps på tisdagskvällen misstänkt för inblandning i mordet på en 24-årig man den 3 mars på Slöjdgatan i Linköping

28-åringen greps i södra Sverige och gripandet var enligt polisen helt odramatiskt. Ett kort och inledande förhör har hållits med den misstänkte.

28-åringen anhölls därefter på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i mordet. Polisen uppger att man gjort flera husrannsakningar i ärendet och att fler kommer ske.

Mordet på Slöjdgatan

Gängkrig i Linköping

Den misstänkte har transporterats till polisen i Linköping där förhören kommer att fortsätta.

28-åringen är kriminellt belastad och har figurerat i olika polisutredningar som handlat om det gängkrig som då och då blossat upp i Linköping.

24-åring avled efter misshandel

Det var den 3 mars i år som polisen i Linköping larmades till Slöjdgatan vid 19.30-tiden. Där hittade man en 24-årig man som var allvarligt skadad efter att ha misshandlats.

Mannen fördes till sjukhus, där han senare avled.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Slöjdgatan

Mer i ämnet