Foto: SVT

Fårösund – inga sexuella ofredanden

Uppdaterad
Publicerad

Region Gotland anmälde misstänkta sexuella ofredanden i onsdags. Brotten skulle ha skett föregående kväll. Nu lägger polisen ner utredningen.

Förhör har hållits med målsägande och personal på fritidsgården i Fårösund, skriver Hela Gotland. Även vittnesuppgifter efterlystes för att nå större klarhet i vad som skett. Idag kom besked om att åklagare Susanne Wihlborg lägger ner utredningen.

– Utifrån förhör vi har hållit med målsäganden kan vi konstatera att det inte har skett något brottsligt, säger kriminalinspektör Kristian Karlsson till Hela Gotland.

En liknande händelse på ungdomsgården Puma i Visby i slutet av december i fjol har lett till att regionen diskuterar öppettider och bemanning på gårdarna. Också händelsen i Visby har polisanmälts. I det fallet pågår en polisutredning.

– Vi har gott hopp om att lösa det som hände där. Det finns mer substans i det ärendet, säger Kristian Karlsson till Hela Gotland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.