Finn Bengtsson (M): ”En glädjens dag”

Uppdaterad
Publicerad

Den östgötske riksdagsmannen Finn Bengtsson (M) har varit den som hårdast kritiserat decemberöverenskommelsen och sin partiledning. Nu applåderar han beslutet om att söka stöd från Sverigedemokraterna.

– Det är en glädjens dag. Äntligen har de tagit sitt förnuft till fånga. Jag applåderar beslutet, säger Finn Bengtsson till SVT Nyheter Öst.

Läs mer: M öppnar för att fälla regeringen

M öppnar för att fälla regeringen

I oktober förra året meddelade han att han inte skulle ställa upp för omval, då han tycker att partiet blivit för toppstyrt och att partitoppen drivs av makthunger.

”I detta läge finns det ingen anledning för mig att kandidera till en riksdagsplats som i praktiken blir en statistroll”, sade han då i ett tal vid Östgötamoderaternas förbundsråd.

Öppnar det här för att du kan tänka dig att ställa upp för omval?

– Det är för tidigt att säga, vi får se om man lyckas få till en alliansbudget. Men jag har i alla fall fått tillbaka arbetsglädjen, säger Finn Bengtsson.

– Smolket i bägaren är att partikollegerna inte känns trovärdiga. Jag har fått så mycket ovett för min kritiska hållning. Och nu tycker man helt plötsligt som jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M öppnar för att fälla regeringen

Mer i ämnet