Foto: SVT

Hundratals tips till polisen om mordet

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals tips har kommit in till polisen gällande mordet i Linköping på den 24-årige mannen, som hittades på Slöjdgatan.

– Det har kommit mängder med tips, hundratals. Det handlar om folk som sett saker. Förhoppningsvis får vi fram ett händelseförlopp med varje liten del, säger Joakim Jäderstig.

Tips via tipstelefon och dörrknackning

Spaningsledare Joakim Jäderstig berättar vidare att det främst handlar om iakttagelser, tipsen har dels kommit via telefon men också genom dörrknackning i området. 

Mordet på Slöjdgatan

– Under helgen har flera poliser arbetat med utredningen. Vi har tagit emot tips via telefonen men också via dörrknackning, vid och runt omkring brottsplatsen, säger Joakim Jäderstig.

Fortsatta analyser av beslag

Dessutom har polisen fortsatt med analyser av de beslag som gjorts under veckan.

– När det handlar om ett sådant här större grövre brott är det mycket material att bearbeta och läsa in sig på. Vi har även gjort omtag med förhör av flera personer, säger Joakim Jäderstig.

Någon form av tillhygge och andra intressanta fynd har tagits i beslag.

”Vi är förtegna”

– Vad det är för typ av beslag vill jag inte gå in på närmare. Vi är förtegna eftersom vi är i inledning av utredningen och vi vill inte färga vittnen, säger Joakim Jäderstig.

Söker efter flera gärningsmän

Polisen som söker efter fler gärningsmän har ännu inte gripit någon.

– Det är för närvarande inte aktuellt med något gripande, vi söker ett flertal gärningsmän, men hur många vill jag inte kommentera, säger Joakim Jäderstig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Slöjdgatan

Mer i ämnet